Кратко разказче за любовта



Надя седеше самотно на една пейка в градската градина, ронеше тихо сълзи. Може би защото загуби своя любим или защото илюзиите ѝ за вечна и вярна любов бяха разбити на парчета по най-жесток начин. До нея седна Пламен – момчето, което тя харесваше тайно, когато беше по-малка. Така и не събра сили да застане пред него и да сподели смело за чувствата си.
-  Какво ти стори? – започна той.
-  Кой?
-  Заради момче плачеш, нали?
-  Да! Заради един идиот! Мислех, че ме обича, а той шепнел любовни думи и на друга!
-  Наистина е идиот!
-  А сега ми казва, че предпочита нея... Идиот! Но аз... го обичах...
-  Не плачи. Той не заслужава! – Пламен посегна към лицето на Надя и изтри сълзите ѝ. – Такова хубаво момиче не трябва да плаче. Точно така – усмихни се, мила. Още по-хубава си като се усмихнеш!
Той я прегърна. Прекараха вечерта на пейката, един до друг, говореха за какво ли не. Надя забрави своята мъка и дори разкри какво е изпитвала към него преди години. Спомни си със смях колко е мечтала да бъде с него и сподели, че се радва, че го е срещнала отново точно в този момент. Пламен слушаше унесен и се ядосваше на себе си как не е забелязал това красиво момиче досега. Техните срещи продължиха и за напред. Дълго благодаряха на съдбата, за това, че ги е събрала именно в този тъжен за Надя ден.

Коментари